Back

Ironmongers’ Quarters

Hackney_Phase1_Before_a

A mixed-use development on the Hackney Road, East London, the project consists of two rental apartments above a commercial space with a renovated period facade.

This is phase one of a two-part adaptation of the site, until recently the home of London’s oldest ironmongers.  The scheme devised by JTD re-configures the building, creating a second new apartment and allowing the commercial space below to be split into two units. This enabled our clients to fund the second phase: the creation of a new family home within the eighteenth century coach house at the rear of the site.

In both apartments, the original framework of timber studs has been retained and exposed, creating open, yet layered living spaces. On the top floor, the original ceiling structure is visible below a newly lined plywood roof.

Jonathan Tuckey Design

Our website has been designed to
work best in a landscape orientation.

Please rotate your tablet.