Back

Collage House

Collage EXISTING

Transformation of a 19th Century steel fabricator’s workshop in North London into a family home.

From the street a protruding box entrance gives no clue as to what lies beyond the narrow street frontage. But as you move through the house it unravels bit by bit to reveal a surprising variety of spaces arranged around a courtyard garden which was created by demolishing one of the original buildings on the site.

We used simple and everyday materials in order to rejuvenate the character of the building. We enjoyed discovering what was necessary to ‘domesticate’ an existing industrial building while keeping enough of what is original to ‘ground’ the new home in its context.

 

Jonathan Tuckey Design

Our website has been designed to
work best in a landscape orientation.

Please rotate your tablet.