Back

Burhill Health & Fitness Centre

JTD_Burhill_FitnessCentre_Before

A shortlisted scheme for a health and fitness centre within the grounds of an historical golf club in Surrey.

Our proposal utilises the estate’s existing, but now empty, walled garden to create a series of facilities which variously make use of the interior of the walled garden or look out over the walls to the landscape beyond.

The strategy includes the re-use of existing infrastructural elements within the grounds and new construction is proposed in engineered timber. Thermal volatility is countered with heavyweight, inhabitable green roofs and the energy strategy is supplemented through the use of ground-source heat extraction.

Jonathan Tuckey Design

Our website has been designed to
work best in a landscape orientation.

Please rotate your tablet.