Back

Balham Park Road

balhamparkroad_before

The extension and refurbishment of a semi-detached house within a conservation area in South London.

The aim of this project was to dramatically expand the range of spaces available within this family home while retaining a strong sense of its period character and forging new links with the large garden.

A new extension at the rear of the house consists of new kitchen and dining spaces and shares the same stone flagstone flooring as the terrace beyond. Between the new addition and the original house, large skylights allow views of the original facade.

Within the newly created basement a hardwearing, polished concrete floor bounces sunlight deep into the plan and accommodates the many different activities planned by the family in the years to come. The walls are lined with oak panelling at the the height of the house’s original dado rail, amplifying the sunken qualities of the new space.

Jonathan Tuckey Design

Our website has been designed to
work best in a landscape orientation.

Please rotate your tablet.