Back

Alpheton Music Centre

Alpheton_Existing

The creation of a new home for a chamber orchestra within the grounds of the listed Old Rectory in Alpheton, Suffolk, involving the conservation of a traditional 15th century Suffolk ‘Hall House’ and the construction of a new world-class performance space and recording studio.

Working in collaboration with expert acoustician Bob Essert, JTD have sought to complement the existing context of house, garden, orchards and open fields with an elegant new structure that stands as an iteration of the strong, vernacular forms already present on this remarkable site.

Our clients have sought to use the opportunity of renovating the existing barn as an elaboration of the local tradition of village functions and events.  This work, along with the creation of the new home for the chamber orchestra, would restore the practice of holding larger-scale village events within the grounds of The Old Rectory.

The project is due to start on site in the Spring of 2016.

Jonathan Tuckey Design

Our website has been designed to
work best in a landscape orientation.

Please rotate your tablet.