30.03.2020

We are pleased to have been appointed to remodel a loft apartment within a former Printworks building in Clerkenwell.  The original building was designed by Stanley Peach (Architect of Wimbledon’s Centre Court) and featured the largest amount of glass permitted by the London Building Act. The double height windows would have worked well for the daylighting required by the print works but require some screening in order for this loft to work as family accommodation.

The apartment was the first building conversion carried out by Piers Gough for Harry Handlesman and the newly formed Manhattan Loft corporation in London in 1992 and was largely open plan at the time.

Our brief is to reconfigure this flat into a space that works for a family of four.  Whilst keeping the industrial elements such as the exposed brick, steel beams and Crittal windows we aim to make the space warmer by adding natural materials, in the form of timber and glazed screens that open up to allow for connected family life or close for more privacy.