11.06.2020

Over the last year, JTD have had the chance to work on a very exciting project based in Suffolk focussed on the creation of new annexe building for a grand Queen Anne style house. The  annexe is designed to be a self-contained home that specially caters for level access through out. It’s materiality and form speak directly to the context of the building’s location on the site.

It has been conceived as a restrained and reserved intervention; one façade disguised a continuation of the existing red brick walled garden.  On the opposing façade this is echoed with a softer peach terracotta tile, punctuated with vast handmade windows that blur the distinction between the internal spaces of the property and the formal gardens beyond.

This week has signalled a move into the critical pre-construction phase, with the clients’ imminent appointment of the contractor.